Tuzla Online | Tuzla Şehir Rehberi | Hoş Geldiniz
REKLAM ALANI

??nternetinizi s??m??ren bu program?? hemen silin !

Hola Better Internet program?? siz fark etmeden internet bant geni??li??inizi sat??yor…

??nternetinizi s??m??ren bu program?? hemen silin !
REKLAM ALANI

D??nya genelinde pop??ler olan Hola Better Internet’in kullan??m s??ras??nda arka planda size ??akt??rmadan internet bant geni??li??inizi satt?????? ve kullan??c??lar??n?? botnet’e d??n????t??rd?????? ortaya ????kt??. Peki bu nas??l oluyor?

Chrome ve Firefox’un pop??ler eklentilerinden Hola Better Internet, bulundu??unuz konumda sunulmayan internet hizmetlerini kullanman??za izin veren bir t??r VPN arac??. Ancak eklenti, arka planda haberiniz olmadan bant geni??li??inizi sat??yor ve kullan??c??lar??n?? botnet’e (zombi bilgisayara)??d??n????t??r??yor.

Hola Better Internet e??ten e??e VPN hizmeti oldu??u i??in Hola’y?? kullanan kullan??c??lar aras??nda y??nlendirmeler yap??l??yor. ??rne??in Fransa’da bu eklentiyi kullanan bir ki??i ile ??talya’da kullanan bir ki??i birbirlerine y??nlendirilerek bu ??ekilde farkl?? konumlardan internet kullanm???? oluyorlar.

29697242.jpg
??

E??er Hola Better Internet’e premium hesab??n??z var ise Hola’n??n sahip oldu??u sunuculardan y??nlendirme al??yorsunuz. Fakat bir??ok ki??i ??cretsiz s??r??m??n?? kulland?????? i??in ba??ka kullan??c??lar??n ????k???? noktas?? olan bir sunucu gibi oluyorlar.

Sizin ????k???? noktas?? olman??z dolay??s??yla sizin internet ba??lant??n??z ??zerinden ba??lanan herhangi birinin yapt?????? her internet ba??lant??s?? sizin sorumlulu??unuza giriyor. Yani yasa d?????? bir ??ey yapmak, ??lkemizde illegal olarak g??r??nen bir ba??lant?? kurmak sanki sizin ba??lant??y?? kuruyormu?? gibi g??r??lece??i i??in h??k??m giyen de siz olabilirsiniz.

Asl??nda bu durum Hola’n??n ilk vukuat?? de??il. Hizmet daha ??nce kullan??c??lar??n web taray??c??lar??na “reklam enjekte ederken” yakalanm????t??. ??cretsiz VPN hizmetlerinin reklam, k??s??tl?? bant geni??li??i gibi ??e??itli dezavantajlarla geldi??i do??ru, ancak “para vermiyorsan??z, ??r??n sizsiniz” s??z?? burada tam anlam??yla ge??erli oluyor. Bu y??zden Hola’y?? kullanman??z?? ??nermiyoruz.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ