Tuzla Online | Tuzla Şehir Rehberi | Hoş Geldiniz
REKLAM ALANI

T??rkiye???de Elektronik ??mza Kullan??m??

2015 itibari ile ??lkemizde elektronik imza kullan??c?? say??s?? 1,5 milyon say??s??na ula??m???? bulunmaktad??r.

T??rkiye???de Elektronik ??mza Kullan??m??
REKLAM ALANI

Elektronik imza k??saca tan??mlamak gerekirse ka????t ??zerine at??lan imzan??n bilgisayar ortam??ndaki halidir. Yap??s?? flash bellek ??eklinde olup bilgisayara USB giri??i ile ba??lanmaktad??r. E-token denilen bu ak??ll?? kart i??inde ki??iye ??zg?? bir sertifika bulunmakta olup bilgisayarda kullan??lmak istendi??inde g??venlik amac??yla bir ??ifre istenmektedir.

Elektronik ??mza Ni??in Kullan??l??r?

E-devlet uygulama say??s?? o kadar artt?? ki art??k devlet dairelerine gitmeden bir ??ok i?? yap??labilmektedir. Bunlar??n ba????nda UYAP sistemi bulunmakta olup online olarak bo??anma davas?? a????labilmektedir. ??irketler i??in ??ube a??mak, Ba??bakanl??k ve Cumhurba??kanl??????na dilek??e yazmak, t??ketici mahkemelerine online olarak ba??vuru yapmak, E-satis sistemi arac??l??????yla icral??k ta????nabilir ve ta????nmaz mallar i??in ihaleye girebilmek, adres de??i??ikli??i yapmak gibi bir ??ok uygulamay?? bilgisayar ve internet arac??l?????? ile yap??labilmektedir.

screenshot_19.jpgElektronik imza Ne Kadar G??venlidir?

??SO27001 Bilgi G??venli??i belgesine sahip Cario Bili??im Teknolojileri M??d??r?? Orhan Bozkurt ile yapt??????m??z g??r????mede Orhan Bey, ki??ilerin elektronik imzay?? ve ??ifrenin bir ba??kas?? ile payla????lmamas?? gerekti??ini, bunun d??????nda herhangi bir riskinin olmad??????n?? belirtti bu konuya ili??kin detayl?? bilgilerin kendi siteleri olan elektronik imza www.eimza.gen.tr sitesinde payla??t??klar??n?? dile getirip, elektronik imzan??n t??pk?? ??slak imza gibi ki??iyi hukuki sorumluluklar vermektedir.??

??lkemize Elektronik imzan??n Katk??lar?? Nelerdir?

screenshot_20.jpgE-devlet uygulamalar??n??n ilk amac?? i?? y??k?? hafifletmek olup kay??p d?????? vergi ile m??cadele etmektir. Bu a??ama geli??tirilen ??zel yaz??l??mlar sayesinde istenilen zamanda belirlenen istatistikler ortaya ????kar??labilmektedir. Ayr??ca do??a???ya katk??s?? bulunmakta olup ??uan Milli E??itim Bakanl??????, Sa??l??k Bakanl?????? ve Adalet Bakanl?????????nda aktif olarak elektronik imza kullan??lmaktad??r ve ciddi anlanma ka????t tasarrufu sa??lanm????t??r. Pendik Belediyesi?? iki y??ld??r elektronik imza kullanmaktad??r ve bununla birlikte 150 bin ton ka????t tasarrufu yani 10 bin a??ac?? kurtarm????t??r. Bu rakamlar?? ??lke baz??nda d??????n??ld??????nde do??aya ??ok ciddi kazan?? sa??lanm????t??r.

Kaynak: http://www.eimza.gen.tr

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ