Tuzla Online | Tuzla Şehir Rehberi | Hoş Geldiniz
REKLAM ALANI

????pe att?????? bilgisayar 530 bin TL’ye sat??ld??

Eski diye ????pe att?????? bilgisayar, 200 bin dolara sat??ld??.

????pe att?????? bilgisayar 530 bin TL’ye sat??ld??
REKLAM ALANI

Apple’??n 1 Temmuz 1976 y??l??nda 666 dolardan sat????a sundu??u ki??isel bilgisayar??n?? eski bir e??ya diye ????pe att??, geri d??n??????m ??irketi cihaz?? 200 bin dolara (yakla????k 530 bin TL’ye) yeni sahibine satt??.

Bug??n i??in yepyeni bilgisayarlar, telefonlar kullan??yoruz ve elbette bundan 20-30 y??l ??nce ????kan teknolojiler art??k hayat??m??z??n bir par??as?? de??il. Sadece ??zellikleri ile de??il tasar??m olarak da art??k bize uyumlu olmayan bu cihazlar??n baz??lar?? asl??nda antika de??eri ta????yor.

Bunlardan biri de Apple I bilgisayar??? A????k art??rmada sat????a sunulan bu tip bilgisayarlar??n y??ksek fiyatlarla yeni sahiplerini buldu??u biliniyor. Ancak ABD???de San Francisco???da ya??ayan bir kad??n, evinde koyacak yer bulamad?????? Apple I bilgisayar?? geri d??n??????m ??irketini ??a????rarak almalar??n?? istiyor.
??

??irket ??nce cihaz?? al??yor, ard??ndan ??zerinde yapt??klar?? ara??t??rmalar sonucunda cihaz??n Apple I bilgisayar oldu??u ortaya ????k??yor. Geri d??n??????m merkez ??irketi Clean Bay Area???n??n daha sonra sat????a ????kard?????? bu cihaz 200 bin dolara yeni al??c??s??n?? buluyor. Yani T??rk paras??yla 500 bin liradan fazla bir bedelle!

??irket, ??imdi bilgisayar?? ald?????? kad??n?? al??yor; ancak bulmakta ba??ar??l?? olmu?? de??il; zira etik kurallar gere??i edinilen 200 bin dolarl??k paran??n yar??s??n?? cihaz??n ilk sahibine ula??t??rmak istiyor.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ