Tuzla Online | Tuzla Şehir Rehberi | Hoş Geldiniz
REKLAM ALANI

Ruslar gitti, fiyatlar?? d??????yor !

Rus turistlerin say??s?? azal??nca otelciler fiyatlar?? d??????rd??.

Ruslar gitti, fiyatlar?? d??????yor !
REKLAM ALANI

Rus turistin bu y??l krizle y??zde 30 d????mesi beklenirken, olu??acak bo??lu??un yerli turistle doldurulamamas?? otelcilerin uzun s??re Avrupal?? tur operat??rlerine direnmesine kar????n fiyatlar?? y??zde 20 d??????rmesine yol a??t??

Ekonomik kriz i??erisindeki Rus turist, T??rk otelcileri kilitledi. Rusya???dan gelen turist say??s??n??n yaz ??ncesi d??nemde y??zde 30???a varan oranda d????mesi nedeniyle g??z??n?? di??er pazarlara ??eviren otel sekt??r??, Avrupal?? tur operat??rlerinden vurgun yedi. Operat??rlerin, Rusya???dan beklenen 1 milyon turist a????????n?? f??rsat bilip yeni turist i??in y??zde 20???lere varan oranda indirim beklentisi turizmciyi son birka?? y??lda bin bir emekle olu??turdu??u fiyat??n gerilemesine neden oldu. Bu y??l?? bo?? ge??irmek istemeyen oteller, operat??rlerin ???Fiyat indirin??? ??a??r??s??na kulak verse de yine de tam doluluklar?? sa??layabilece??ine kesin g??z??yle bak??lm??yor.

Habert??rk’ten ??nsal Ereke’nin haberine g??re, yabanc?? turist a????????n?? yerli turistle kapatmaya soyunan sekt??r ise se??imlerin bitmesi, okullar??n kapanmas?? ve Ramazan d??neminin geride kalmas??n?? bekliyor.

DESTEKLER??N DEVAMI GELMEL??

T??rkiye Otelciler Federasyonu (T??ROFED) Ba??kan?? Osman Ay??k, umutlar??n?? son dakika rezervasyonlar??na y??nelttiklerini belirterek, ?????zellikle Antalya???da yabanc?? turist olmad?????? gibi, se??imlerin bitmesi, okullar??n kapanmas?? ve ramazan d??neminin geride kalmas??n?? bekleyen yerli turistin de varl??????ndan uzunca bir s??re s??z edemeyece??iz gibi g??r??n??yor. Genel anlamda ge??en y??llara g??re bu y??l i??in keyifsiz olarak g??r??n??yoruz, umutlar??m??z?? son dakika rezervasyonlar??na y??neltmi?? durumda bekliyoruz??? diye konu??tu.

Ay??k, ???H??k??met taraf??ndan bir destek yap??ld?? ama iki ay s??rmesi ve pazar??n daha da ??e??itlenmemesi nedeniyle bu biraz eksik kald??. Nisan-may??s aylar?? aras??nda s??ren bu deste??in b??t??n y??la yay??lmas?? ve pazarlar??n da art??r??lmas?? gerekiyor??? dedi.

???AVRUPALI OPERAT??R F??YAT S??LAHINI ??EK??NCE PAN??K ??IKTI???

Shaia Group Ba??kan?? G??rel Ayd??n, ???Bu y??l?? k??t?? bir y??l olarak g??rmek gerekiyor. Her k??t?? y??l??n arkas??ndan iyi bir y??l gelir. Bu nedenle fiyat indirimine sar??lmamak gerekiyor. Rus pazar??n??n T??rkiye???de bir a????k olu??turaca????n?? g??ren Avrupal?? tur operat??rlerinin ??o??u fiyat silah??n?? ??ektiler ve panik yapan otel sekt??r??nde y??llar??n kazanc?? geriye gitti. Ge??en y??l yanl???? ??ng??r??yle fiyat art?????? yapan oteller ??imdiden gelecek y??l?? tehlikeye att??lar??? dedi. Akdeniz Turistik Otelciler ve ????letmeciler Birli??i (AKTOB) Ba??kan?? Yusuf Hac??s??leyman ise sezon k??t?? giderse otellerde sezonu erken bitirme gibi davran???? bi??imlerinin g??r??lebilece??ini ifade ederek, ???Diyelim ki bir tesis 15 Kas??m???da kapan??yor belki bu y??l bunu 31 Ekim???e ??ekebilir. 31 Ekim???de kapatan otel de yeterli misafir bulamazsa 15 Ekim???de kapatabilir. B??yle davran???? zincirleri geli??ebilir ???diye konu??tu.

BU F??YATLARA TUR??ST GELSE DE KIYMET?? YOK

Bir turizm yetkilisi ???Fiyatlar yerlerde. Bu ??ekilde turist gelse bile k??ymeti yok. Ama inan??n bu fiyata bile gelmiyorlar. Antalya ve Finlandiya haricindeki b??t??n pazarlarda d???????? bekleniyor??? diye konu??tu. Yetkili yerli turistin a???????? kapatamayaca????n?? anlat??rken, ???????nk?? paket turla gelen 16 milyon yabanc?? turiste kar????l??k, otelde kalan yerli turist say??s?? 2 milyonu ge??miyor??? dedi.

BAKANLIK VER?? YEN??LEM??YOR

Y??lda 10 milyon turist ile T??rkiye???de turizmin kalbi olan Antalya ??l K??lt??r ve Turizm M??d??rl?????????n??n, daha ??nce g??nl??k yay??mlad?????? turizm verilerini uzun s??redir yenilememesi moral bozdu. Nisandaki son veri, 155 bin turist azal??????n?? g??steriyor.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ