Tuzla Online | Tuzla Şehir Rehberi | Hoş Geldiniz
REKLAM ALANI

E-devlet’te yeni d??nem

Mobil ve sabit hat telefon ile internet, kablo ve uydu-TV fatura bor??lar?? e-Devlet ??zerinden ??denebilecek.

E-devlet’te yeni d??nem
REKLAM ALANI

Ula??t??rma, Denizcilik ve Haberle??me Bakan?? Feridun Bilgin, abonelerin, mobil ve sabit hat telefon ile internet, kablo ve uydu-TV fatura bor??lar??n??, e-Devlet Kap??s?? ??zerinden ??demeleri ve alacaklar??n?? iade i??lemleri i??in yeni d??zenleme yap??ld??????n?? bildirdi.

Bilgin, AA muhabirine yapt?????? a????klamada, Bilgi Teknolojileri ve ??leti??im Kurumu (BTK) taraf??ndan “Bor?? ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmas??na ??li??kin Usul ve Esaslar”da d??zenlemeye gidildi??ini ifade etti. Elektronik haberle??me sekt??r??ndeki bor?? ve alacaklara ili??kin yap??lan yeni d??zenlemenin detaylar?? hakk??nda bilgi veren Bilgin, vatanda??lar??n iki kanaldan bor?? ??deme ve alacak iadesi hizmetini kullanma imkan??na sahip olaca????n?? s??yledi. S??z konusu y??ntemlerden birincisine g??re, i??letmecilere ait internet sitesi ??zerinden bor??lar??n?? kredi kart?? ile ??deme imkan?? bulunan abonelerin; alacaklar??n??n iadesi i??in ba??vuru yapma imkan??na kavu??aca????n?? belirten Bilgin, “S??z konusu hizmetin kullan??m?? i??in i??letmeciler gerekli haz??rl??klar?? tamamlayarak 1 Ocak 2016’dan itibaren s??z konusu hizmeti abonelerine sunmaya ba??layacak” dedi.

Hizmetin e-devlet Kap??s?? ??zerinden de kullan??labilmesi i??in gerekli ba??lant??n??n sa??lanaca????n?? anlatan Bilgin, “Abonelere kolayl??k sa??lamak i??in ikinci bir y??ntem olarak ise 200 bin ve daha fazla abonesi olan i??letmeciler, t??keticilere e-Devlet Kap??s?? ??zerinden yap??lan sorgulama sonucunda ????renilen bor??, alacak bilgilerinde bor?? miktar?? ya da telefon, abone numaras?? benzeri verileri girmelerini gerektirmeden kolayca bor?? ??deme ve alacak iadesi i??in ba??vuru hizmetini sunmakla y??k??ml?? olacak” diye konu??tu.

Bilgin, i??letmecilerin BTK taraf??ndan bu y??ntemin kullan??m?? i??in gerekli haz??rl??klar??n?? tamamlayarak 1 Nisan 2016’dan itibaren abonelere s??z konusu hizmeti sunmaya ba??layaca????n?? kaydetti.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ