Tuzla Online | Tuzla Şehir Rehberi | Hoş Geldiniz
REKLAM ALANI

Patent Ba??vurusu 1o Y??lda 11 Kat Artt??

Bursa Ticaret ve Sanayi Odas?? (BTSO) Y??netim Kurulu Ba??kan?? ??brahim Burkay, Bursal?? firmalar?? ??zg??n tasar??mlara y??nlendirmeyi hedeflediklerini s??yledi.

Patent Ba??vurusu 1o Y??lda 11 Kat Artt??
REKLAM ALANI

Bursa Ticaret ve Sanayi Odas?? (BTSO) Y??netim Kurulu Ba??kan?? ??brahim Burkay, Bursal?? firmalar?? ??zg??n tasar??mlara y??nlendirmeyi hedeflediklerini s??yledi.

Bursa Valili??i, BTSO ve Uluslararas?? Patent Birli??i ??nc??l??????nde d??zenlenen “Patent Bili??lendirme Projesi Final Toplant??s??” Merinos AKKM’de yap??ld??. Programa, BTSO Y??netim Kurulu Ba??kan?? ??brahim Burkay, Uluslararas?? Patent Birli??i Ba??kan?? Canan S??nmez ve ??ok say??da davetli kat??ld??. Toplant??da konu??an Ba??kan Burkay, d??nyada art??k ekonomik g??c??n, bilgiyi ??retenin ve bilgiye sahip olan??n eline ge??ti??ini s??yledi. Yenilik??i ve geli??mi?? bir sanayiye, teknoloji odakl?? ve ??retken bir toplum olmaya ihtiya?? duyuldu??unu anlatan Burkay, geli??mi?? ??lke ekonomilerinde fikri m??lkiyet haklar??n??n ??lkelerin rekabet g????lerini art??ran en temel unsurlardan biri oldu??una i??aret etti.

Firmalar??n son y??llarda fikri varl??klar??na b??y??k yat??r??m yapmaya ba??lad??????n?? dile getiren Burkay, “??lkemizin yerli patent ba??vuru say??s?? son 10 y??lda 11 kat artarak 5 binler seviyesine ula??t??. Faydal?? model ba??vurular??yla birlikte de??erlendirildi??inde yerli bulu?? say??m??z 8 binin ??zerine ????kt??. Uluslararas?? patent ba??vurumuz da neredeyse 10 kat artarak y??ll??k 600’e ula??t??. B??t??n bu olumlu geli??melere ra??men gidecek yolumuz var” dedi.

“??ZG??N TASARIMLARA Y??NELMEL??Y??Z”

G??ney Kore’nin Ar-Ge, inovasyon, tasar??m ve markala??maya verdi??i ??nemle ciddi bir ekonomik kalk??nma hamlesi ger??ekle??tirdi??ine dikkat ??eken Burkay, “G??ney Kore son 30 y??lda d??nyan??n b??t??n ??lkelerinde sat????lar?? bulunan dev markalara sahip oldu. ??lkenin y??ll??k patent ba??vurusu 150 bini buluyor” diye konu??tu.

T??rkiye’nin ihracat??nda ikinci, patent s??ralamas??nda ise d??rd??nc?? s??rada bulunan Bursa’da bu alanda yap??lan ??al????malar??n da b??y??k ??nem ta????d??????n?? belirten Burkay, “Firmalar??m??z?? daha fazla Ar-Ge ve daha fazla inovasyonla bulu??turarak ve ??zg??n tasar??mlara y??nlendirerek, gelece??e g??venle bakmak istiyoruz” ifadelerini kulland??.

“????N, 20 YILDA PATENT L??G??NDE D??NYA L??DER?? OLDU”

Uluslararas?? Patent Birli??i Ba??kan?? Canan S??nmez, Bursa’da patent ba??vuru say??s??n art??rmak, sanayi kurulu??lar??n?? patenti ??zendirmek ve te??vik etmek i??in projeyi hayata ge??irdiklerini s??yledi. T??rkiye’de patent konusunda ciddi bir bilin?? olu??turmay?? hedeflediklerini ifade eden S??nmez, d??nyada en fazla patent ba??vurusu yapan ilk 100 firma aras??nda T??rk firmas?? olmad??????n?? s??yledi. Taklit ??r??nleri ile ??nl?? olan ??in’in bug??n patent say??s??nda d??nya liderli??ine y??kseldi??ini anlatan S??nmez, “??in, yakla????k 20 y??l ??nce bu s??ralamada s??f??r noktas??ndayd??. ??u an d??nyada lider konumda. T??rkiye’de de patente ??nem vermeliyiz. Patentler, ??ehir ve ??lke ekonomimizin g????lenmesine katk?? sa??layacakt??r” dedi.

Kaynak: ??HA

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ