Tuzla Online | Tuzla Şehir Rehberi | Hoş Geldiniz
REKLAM ALANI

Sa??l??k iksiri i??ecekler

Sa??l??k iksiri i??ecekler
REKLAM ALANI

Do??ru zamanda tercih edilecek i??ecekler sayesinde dayan??kl??l?????? art??rmaktan kas yapmaya ve kilo vermeye kadar bir ??ok faydan??n sa??lanabilece??i belirtildi.

Do??ru zamanda tercih edilen do??al i??ecekler insan sa??l??????na olumlu y??nde etki yap??yor. Dayan??kl??l?????? art??rmaktan kas yapmaya, kilo vermeye kadar bir ??ok farkl?? durum i??in uygun i??ecekler var. Uzman Diyetisyen P??nar Kural En?? hangi i??ece??i hangi durumlarda i??meniz konusunda ??nemli bilgiler verdi.

Ku??kusuz en k??ymetli i??eceklerin ba????nda suy??n geldi??ine i??aret eden En??, ???Suyun yan?? s??ra i??ilen ??ay, kahve, bitki ve meyve ??aylar??, maden suyu, me??rubatlar, meyve sular??, s??t,ayran, kefir hatta ??orba gibi s??v??lar??n da g??nl??k ihtiyac?? kar????lamadaki etkisi g??z ard?? edilmemelidir. San??lan??n aksine 2003 y??l??ndan beri yap??lan pek ??ok bilimsel ??al????mada kafeinin tek seferde 250-300 mg al??nmad?????? taktirde ,v??cutta di??retik etki yaratmad??????n?? s??yleyebiliriz. O zaman i??ecek deyip ge??meden, ??zel durumlarda tercih edece??imiz s??v?? ??e??itlerine beslenme program??m??zda yer verdi??imiz zaman hem kilo kayb?? hem kilo kontrol?? ile birlikte kendimizi ??ok daha rahat ve mutlu hissedebilirsiniz??? dedi.

G??ne uyan??r uyanmaz bir bardak ??l??k su i??menin v??cudu t??m toksinlerden ar??nd??raca????n?? kaydeden En??, ???Kas yapmak i??in s??t veya ayran t??ketin.Kilo kontrol?? ve kilo vermek i??in ye??il ??ay hatta i??ine taze limon s??k??larak i??ilen ye??il ??ay??n hem ya?? yak??c?? hem de metabolizma h??zland??r??c?? etkisi vard??r. Yorgunlu??u atmak i??in taze sebze suyu yorgunlu??u atmaya birebirdir. Kramplar?? ge??irmek i??in maden suyu i??ine nane veya maydanoz koyarak i??erseniz faydas??n?? hissedeceksiniz. Tansiyon ve kalp hastalar?? maden suyundan uzak durmal??lar.

Mide bulant??s?? i??in nane ve ayva kabu??u kaynatarak mide bulant??n??z?? hafifletebilirsiniz. A????z yaralar??z i??in ??s??rgan yapra???? ??ay?? ac??lar??n??z?? hafifletecektir. Uyumak i??in s??cak bir barda??a ya??s??z s??t ve i??ine ??ubuk tar????n atarak i??ebilirsiniz??? diye konu??tu.

Gerginlik ve stresten uzakla??mak i??in s??v??lar ile ????z??m bulunabilece??ine i??aret eden En??, ??u ??nerilerde bulundu: ???Sar??kantaron ??ay?? yaprak halinde 2 dakika kaynar suda demlenmesi yeterli olacakt??r. Ayn?? ??ekilde ??u an yer alan relaxive ??ay?? da bir??ok bitki kar??????m??ndan olu??maktad??r.Melisa ??ay??ndan da faydalanabilirsiniz.

Sindirimi rahatlatmak i??in kefir i??erek sindirim sistemimizin daha d??zenli ??al????mas??n?? sa??lar ve kemik yo??unlu??unun korunmas??nda etkilidir. K??t?? nefes i??in nefesinizin g??zel kokmas?? i??in maydanoz veya kekik suyu i??in. Diyette en ??ok s??k??nt?? gaz problemi olmas??na kar???? g??nde ana yemeklerden sonra i??ece??imiz rezene ??ay?? i??in ????z??m??d??r. Tatil sonras?? veya yorgunluktan kaynakl?? ??dem mi hissediyoruz o zaman,maden suyunun i??ine nane veya maydanoz koyarak hem C vitamini al??m??n?? artt??ral??m hem ??dem at??c?? ??zelli??inden faydalanal??m???

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ